Öğrenci vizesine başvurmak için gerekli evrak listesi;

* En az 6 ay geçerli pasaport (Pasaportunuz Amerika’ya giriş yapmayı düşündüğünüz tarihten itibaren en az 6 ay geçerli olmalıdır.)

* I-20 öğrenci kabul belgesi (ABD’de kaydolduğunuz okulun onaylayıp gönderdiği belgedir.) 
* 5cm x 5cm boyutlarında bir adet vesikalık fotoğraf
* ABD Vize ücreti 
* Amerika’da eğitim görmek isteyen öğrenciler için zorunlu olan Öğrenci Takip Sistemi (SEVIS) ücreti 
* DS-160 Başvuru Formları 
* Diploma veya Öğrenci Belgesi 
* Üniversite mezunuysanız geçici çıkış belgesi veya diploma fotokopisi; 
* Eğitim Sertifika ve Belgeleri 
* Aile Belgeleri (Evli iseniz) 
* Mali Durum Belgeleri   
Öğrenciyseniz veya bir işte çalışmıyorsanız;
     . Ailenizin tüm ev ve arsa tapu fotokopileri; 
     . Ailenize veya size ait tüm banka hesap cüzdanlarının aslı veya son 6 aylık hareketi gösteren hesap ekstreleri;
     . Bankadan alınan son hesap bakiyesini belirten resmi yazı -finansal garanti belgesi;
     . Otomobil ruhsat fotokopileri -varsa;
     . Aileniz maaşlı çalışıyorsa, çalıştıkları işyerinden kaç yıldır çalıştıklarını ve şu anki görevini açıklayan resmi yazı, son 3 aylık maaş bordroları, SSK işe giriş bildirgesi;
     . Aileniz serbest çalışıyorsa vergi levhası fotokopisi, Ticaret Sicil Gazetesi fotokopisi, Ticaret Odası Sicil Kağıdı, 
     . Varsa – Repo, Borsa, Tahvil hesaplarıyla ilgili hesap hareketleri ve son bakiyeleri gösteren resmi yazıların orijinalleri;
     . Evliyseniz ve eşiniz çalışıyorsa, maaş bordrosu, ruhsat, tapu fotokopileri – varsa.