İngiltere’de eğitim alacak öğrenciler için iki farklı vize türü bulunmaktadır

1. Öğrenci Ziyaretçi Vizesi (Student Visitor Visa); Başvuru için İngilizce düzeyi şartı yoktur Süresi en fazla 11 ay olan kurslar için verilir İngiltere’den uzatılamaz.  Gerekli Belgeler

1 – İngiltere’de eğitim alacağınız süre boyunca geçerli olacak pasaportunuz En az 6 ay geçerlilik süresi olmalıdır.

2 – Varsa eski pasaportlarınız

3 – Vize ücreti

4 – Son 6 ay içinde çekilmiş 2 adet vesikalık fotoğrafınız Fotoğraf 3,5×4,5 cm ebadında, arka fonu beyaz ve yüzünüz doğrudan fotoğraf makinesine bakar şekilde olmalı ve portre fotoğrafın %70’ini kapsamalıdır. Gözler açık, ağız kapalı olmalı, gülümsenmemelidir. Omzunuzun üst kısmı fotoğrafta görünmelidir.

5 – İngiltere’de eğitim göreceğiniz okuldan alınmış kabul mektubu ve proforma fatura

6 – Varsa, bugüne kadar almış olduğunuz İngilizce eğitimini gösterir belge

7 – İngiltere’deki eğitim, konaklama ve yaşam masraflarını karşılayabileceğinizi gösterir belgeler Size ve/veya anne, baba, eş, kardeş, sponsora ait; – Banka cüzdanlarının aslı ve fotokopisi (en az son iki aylık hesap hareketleri belgelenmeli) – Maaş bordroları, işyeri sahibi olanların işyeri ile ilgili evrakların fotokopisi ve (faaliyet belgesi, vergi levhası, imza sirküleri, ticaret sicil gazetesi) – Malvarlığı varsa tapuların, araç varsa ruhsatının fotokopisi – Kira geliri varsa kira kontratlarının fotokopisi

8 – Öğrenciliğiniz devam ediyorsa öğrenci belgenizin aslı

9 – Öğrenciliğiniz devam etmiyorsa son diplomanızın veya çıkış belgenizin fotokopisi

10 – Çalışıyorsanız, son 3 aya ait maaş bordronuz, işyerinizden izinli olduğunuzu ve döndüğünüzde işinize devam edebileceğinizi gösterir mektup

11 – Öğrenci olmayan erkek adayların askerlik durumunu gösterir belge

12 – Evliyseniz, evlilik cüzdanınızın fotokopisi

13 – 18 yaşın altında olup anne ve baba ile seyahat etmeyen öğrenciler için anne ve babadan alınmış, noter onaylı muvaffakatname 14 – 18 yaşın altındaki öğrenciler için Nüfus Müdürlüğü’nden alınacak Vukuatlı Nüfus Kayıt Örneği

2.Öğrenci Vizesi (Student Visa); Başvuru için en az Orta (CEFR B1) seviyede İngilizce bilgisine sahip olmak gerekir İngilizce seviyesi, uluslararası geçerli bir sınav sonuç belgesiyle kanıtlanmalıdır İngiltere’den uzatılabilir.Gerekli Belgeler

1 – İngiltere’de eğitim alacağınız süre boyunca geçerli olacak pasaportunuz

2 – Varsa eski pasaportlarınız

3 – Nüfus Müdürlüğü’nden alınacak Vukuatlı Nüfus Kayıt Örneği

4 – Vize ücreti

5 – Son 6 ay içinde çekilmiş 2 adet vesikalık fotoğrafınız Fotoğraf 3,5×4,5 cm ebadında, arka fonu beyaz ve yüzünüz doğrudan fotoğraf makinesine bakar şekilde olmalı ve portre fotoğrafın %70’ini kapsamalıdır. Gözler açık, ağız kapalı olmalı, gülümsenmemelidir. Omzunuzun üst kısmı fotoğrafta görünmelidir.

6 – İngiltere’de eğitim göreceğiniz okuldan alınmış kabul belgesi (CAS numarası)

7 – CAS’ta belirtilen tüm belgelerin orijinalleri

8 – İngiltere’deki eğitim, konaklama ve yaşam masraflarını karşılayabileceğinizi gösterir banka cüzdanının orijinali Banka hesabı, öğrencinin kendi adına olabileceği gibi anne veya babasının adına da olabilir. Bankada gösterilecek mevduat vize başvuru tarihinden en az 28 gün önce hesaba yatırılmış olmalıdır. Sözkonusu hesap Sterlin, TL veya başka para birimleri cinsinden olabilir. Hesapta bulunması gereken miktar aşağıdaki formüle göre hesaplanacaktır: Londra’da eğitim alacak öğrenciler için: Kurs süresi 9 aydan kısa ise; Kurs ücreti + her ay için en az 1000 Sterlin Kurs süresi 9 aydan uzun ise; Kurs ücreti + en az 9000 Sterlin Londra dışındaki şehirlerde eğitim alacak öğrenciler için: Kurs süresi 9 aydan kısa ise; Kurs ücreti + her ay için en az 800 Sterlin Kurs süresi 9 aydan uzun ise; Kurs ücreti + en az 7200 Sterlin