Polonya vize başvuruları VFS Global vize başvuru merkezleri aracılığı ile yapılmaktadır. D tipi Ulusal vize yani Schengen statüsünde yer alan 6 aydan uzun sureli ikametler için eğitim amaçlı verilen vizeye müracaatı yapılır. Vize başvurusunda aşağıdaki evraklar istenmektedir.

– Pasaport ( Başvuru tarihinden itibaren en az 1 sene geçerli)

– VFS global şirketinin sayfasında bulunan D Tipi ülke vizesi başvuru formu

– Okul kabul Belgesi

– Banka hesabında 4000 Euro yada karşılığı Türk lirası

– Ekonomik durumu destekleyici diger belgeler, kira getiren tasinmazlar, maas, burs vb.

– Öğrencinin masraflarını karşılayacak kişinin gelirini belgeleyen evraklar

– Öğrencinin masrafını karşılayacak kişinin noterden aldığı taahhütname

– 1 Senelik AB seyahat sağlık sigortası