1. En az 3 ay geçerli olan pasaport (Varsa eski pasaportlarınızla) 
2. NZIS 1012 vize başvuru formu tarafımızdan düzenlenecektir. 
3. 6 aydan daha eski olmayan 2 adet pasaport ölçülerinde fotoğraf. Fotoğrafların arkasına 
isim ve soyadınızı eksiksiz olarak yazınız. 
4. Başvuru ücreti 210 $ (Nakit) 
5. Yeni Zelanda’da eğitim göreceğiniz kurumdan alacağınız Kabul Mektubu 
6. Başvuru sahibi çalışıyorsa ve masraflar kendisi tarafından karşılanacak ise: 
a. Banka hesap cüzdanları 
b. Çalıştığı işyerinden işvereni tarafından şirketin başlıklı kâğıdına bu şirketteki görevini, ne kadar süredir burada çalıştığını, kullanacağı onaylanmış izin günü sayısı ve tarihleri ve seyahat sonrası aynı işyerinde tekrar çalışacağınız belirtilen resmi bir yazı. 
Çalıştığı işyerine ait evraklar:
– Vergi Levhası
– İmza sirküleri
– Ticaret/Sanayi odası faaliyet belgesi
– Resmi Gazete ilanı 
7. Varsa kendisine ait tapu/tapular 
8. SSK’lı işe giriş bildirgesi 
9. Kurs bitiminde aynı işyerinde görevine devam edecekse işverenden başlıklı kağıda yazılmış resmi bir garanti yazısı. 
10. Maaş Bordrosu 
11. Öğrencinin masrafları ailesi veya herhangi başka birisi tarafından karşılanıyorsa: 
a. Eksiksiz doldurulmuş ve bankadan onaylanmış ‘Financial Undertaking for a Student Form’ (NZIS 1014).-ALS STUDY tarafından düzenlenecektir.- 
b. Ailesi veya masrafları karşılayan diğer şahısın veya kurumun 7. maddede belirtilen tüm evrakları da ayrıca ibraz etmesi gerekmektedir. 
11. Öğrenci burslu olarak okumaya gidiyorsa: 
12. Tam burs hakkı verildiğine ve bu bursun neleri kapsadığına dair Yeni Zelanda’daki okuldan detaylı resmi bir yazı. 
13. Burs kapsamı içine girmeyen diğer tüm harcamalar için öğrencinin 7. veya 8. maddedeki tüm koşulları yerine getirmesi ve belgelemesi gerekmektedir. 
14. Eğer kalınacak yer parası ve diğer tüm harcamalar önceden ödendiyse; eğitim enstitüsü/okul veya üniversiteden bunların önceden ödendiği ve garanti olduğuna dair resmi bir yazı. 
15. Yeni Zelanda’da kalınacak yerin garanti olduğunu belirten resmi bir yazı. 
16. Yeni Zelanda’da 6 aydan daha uzun süreyle kalacak olanlardan bazı detaylı sağlık koşullarını yerine getirmeleri istenecektir. 
17. Yeni Zelanda’da 2 seneden uzun süre eğitim görecek olanlardan: 
a) Yeni Zelanda Göçmenlik Bürosu (NZIS) tarafından Panel Doktorları ve Radyologistler tarafından eksiksiz doldurulmuş Medical and Chest X-Ray Certificate (NZIS 1007) sunmaları gerekmektedir. 
b) 17 yaşından daha büyükseniz vatandaşı olduğunuz ülkenizden alınan ve başvuruyu yapmadan önce 5 sene veya daha uzun süreyle yaşadığınız ülke/ülkelerden alınan sabıka kaydı ibrazı gerekmektedir.